Hieronder vindt u een selectie van enkele producten die Heinkelservice u kan bieden. Dit is een greep uit onze collectie, mocht er iets niet tussenstaan, neem dan gerust contact met ons op.

Door op de foto van het product te klikken krijgt u in een nieuw venster een grotere foto. De artikelnummers zijn puur een referentienummer, zodat het gemakkelijker duidelijk is te maken over welk product het gaat indien men ons mailt, belt of schrijft.


Art1 - Tankdoppen
Natuurlijk zijn tal van afdichtingen voorhanden. U ziet de benzinetankdop en de olievuldop, maar ook oliekeerringen, O-ringen, sluitringen en pakkingen zijn uit voorraad leverbaar.

Art2 - Chroomrandjes om de KM-tellers
Ze geven uw scooter de juiste finishing , de gevel die 't huis siert. Ook reviseren van de snelheidsmeters en het aandrijfsysteem vormen deel van het pakket van mogelijkheden.

Art3 - Uitlaatsierstukje
En van de 19 !! uit voorraad leverbare sierstukken. Sierstukken hadden bij Heinkel altijd een "nuttig effect".

Art4 - Windhappers
Zoals bijv. deze sierstukken. Ze helpen mee de koeling van de motor te forceren, tegelijkertijd beschermden ze ook de lak tegen beschadiging.

Art5 - Windhappers

Art6 - Achterlichtrand
Een staaltje van verantwoord improviseren. Waar 't origineel (kunststof) niet kon worden gemaakt, benader je in aluminium de originaliteit.

Art7 - Chroom
De diverse chroomstangen geven de Heinkel een absolute kick. Een opmerkelijke produktie van het bedrijf dat in de 60-er jaren reeds deze accessoires voor binnen- en buitenland maakte. De wijze van produceren is uiteraard van onze tijd: van pijp tot beugel in n -doorlopende- handeling.

Art8 - Chroom

Art9 - Chroom

Art10 - Brievenbus en uitlaat
De meest geplaagde onderdelen van de scooter. Het is daarom van belang, dat zowel de "luchtafvoerbuis" als de uitlaat technisch goed in elkaar steken. Hier kunt U van op aan.

Art11 - Zweefarmlagers
Tal van delen die aan slijtage onderhevig zijn, kunnen worden geoptimaliseerd. Deze delen worden alleen met inruil van oud (bruikbaar) geleverd.

Art12 - Inlaatspruitstuk
Twee voorbeelden van innovatie. Het inlaatspruitstuk helpt op de getoonde wijze (voorzien van isolerende bus) mee aan het voorkomen van de zgn. "vapour lock", en.

Art13 - Zijstandaard
Deze foto laat zien hoe het gemak de mens dient. De zware last van de scooter (totaalgewicht boven 150 kg) niet meer op de middenstandaard trekken, maar op de zijstandaard laten rusten (voor de tussenstops!)

Art14 - Zuigers
Van geluk mogen we spreken, dat de firma Mahle opnieuw zuigers van kwaliteit maakt. Onder het motto "beter duur dan niet te koop". Ook zuigers zijn sterk aan slijtage onderhevig.

Art15 - Koppelingskorf
De koppelingskorf kan op 2 manieren worden gerestaureerd. De kleine restauratie betreft het binnenwerk, de grote ook de vervanging van het tandwiel. Het eindeffect is: rijden als nieuw!

Art16 - Cylinderkop
Ingegeven door het verdwijnen van lood uit onze brandstof (milieu !) wordt de cylinderkop op wens volledig gereviseerd - dus nieuwe kleppen, zittingen en klepgeleiders - maar ook geglaspareld en natuurlijk gevlakt.

Art17 - Swingarmpjes en krukas
Swingarmpjes uit de "nieuwste" voorvork waren erg aan slijtage onderhevig dus worden ze gerestaureerd. Dat is ook het geval met de krukas die het uiteindelijk toch begaf: big-end lager, kooi en rollen. Het wordt weer als nieuw

Art18 - Swingarmpjes en krukas

Art19 - Knipperlichtglaasjes achterlicht
Voorbeelden van de laatste vernieuwingen.

Art20 - Schopplaatje
Weer een accessoire met dubbele betekenis. Het beschermt de lak, maar ze zijn toch ook echt mooi , zeg nu zelf.

Art21 - Accu
Zonder gaat niet. Gelukkig zijn ze nog steeds in de gewenste maat en voorschrift te koop. Schoorvoetend doet de gel-gevulde accu zijn intrede. 't Zwakke punt blijft de aansluiting van de kabels. Lipjes en schuifjes zijn niet altijd even stabiel als kabelklem en pool.

Art22 - Roostersier, sierpijltjes en embleem
Altijd gewilde artikelen, zeker het embleempje met de "original look".

Art23 - Snelheidsmeter
Art. 2 vertelde over de revisie mogelijkheden. Ook hier weer een inruil-projekt. Mits bruikbaar is de oude teller zeker nog van waarde.

Art24 - Luchtfilter
Onderhoud: motorisch op tijd de filter vervangen en de olie controleren, de bandenspanning op peil houden; het vloeistofniveau van de accu's. Het hoort erbij als de kip bij 't ei.

Art25 - Poetsmiddel
Onderhoud: uiterlijk zo nu en dan chroom, aluminium, de lak en de handvatrubbers reinigen en conserveren.

Art26 - Speciaal gereeschap
Voor de sleutelaar een must; demontage niet te doen zonder trekkers, tegenhouders en hoe ze nog meer heten.

Art27 - Koplamp alternatief
Nu de originele reflektor voor het laatste type niet meer leverbaar is, wordt een innovatief sterk alternatief aangeboden: een pracht koplamp met een halogeen lamp voor een fantastische lichtbundel.

Art28 - Kofferrek
Naast de chroomonderdelen van de Art 7, 8 en 9 maakt het kofferrek de aankleding "af".